Annons

Källa: Allens stoppade film släpps i Italien

Film • Publicerad 5 maj 2019
Woody Allen. Arkivbild.
Woody Allen. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Woody Allens film "A rainy day in New York" ska ges ut i Italien av ett lokalt filmbolag, uppger en person med insyn för .

Premiären ska vara satt i höst och tidningen erfar att liknande avtal är på gång i flera europeiska länder.

Annons

Meningen var att filmen skulle distribueras av Amazon, men i fjol valde den amerikanska e-handelsjätten att bryta banden till Allen, eftersom anklagelserna mot honom blivit allt för besvärande. Allen beskylls för att ha förgripit sig sexuellt på sin adoptivdotter Dylan Farrow i början på 1990-talet och uppgifterna har fått ny fart under metoo-rörelsen.

Tidigare i år stämde Woody Allen Amazon studios på 68 miljoner dollar. Regissören anser att företaget brutit ett avtal om att lansera fyra av hans filmer.

"A rainy day in New York" beskrivs som en romantisk komedi och på rollistan finns namn som Timothée Chalamet, Elle Fanning och Jude Law.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons