Annons

Juni varmaste hittills i Storbritannien

Storbritannien • Publicerad 3 juli 2023
En kvinna solbadar nära Towern i London den 25 juni.
En kvinna solbadar nära Towern i London den 25 juni.Foto: Tony Hicks/AP/TT

Förra månaden var den varmaste junimånaden i Storbritannien sedan mätningarna inleddes 1884. Det blev rekord, både vad gäller medeltemperatur och genomsnittlig maxtemperatur, enligt vädertjänsten British Meteorological Office (Met).

Medeltemperaturen under juni var 15,8 grader. Den tidigare rekordnoteringen på 14,9 grader gjordes junimånaderna 1940 och 1976.

Annons

Mark McCarthy, klimatolog på Met, påpekar att det som är slående är att värmen var ihållande under större delen av månaden.

Alla delar av Storbritannien – England, Skottland, Wales och Nordirland – noterade sin högsta uppmätta medeltemperatur i juni i år. I delar av sydöstra England infördes vattenrestriktioner när efterfrågan på vatten ökade. I Skottland varnades för låga nivåer i sjöar och floder på grund av värme och torka.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons