Annons

Josef Fares gör nytt Originals-spel

Svenska utvecklingskontoren Zoink och Hazelight arbetar på var sitt nytt spel som kommer att släppas av EA.
Spel • Publicerad 9 juni 2019
Josef Fares, grundare av spelbolaget Hazelight, blickar mot nya utmaningar. Arkivbild.Foto: Gustav Sjöholm/TT

De nya spelen släpps inom EA:s Orginals-koncept, som ska stödja mindre utvecklare att göra innovativa spel. Svenska utvecklare har varit företrädande inom satsningen, och Stockholmsföretaget Hazelight och Göteborgsditot Zoink har redan utvecklat var sitt spel inom satsningen.

För Zoink, som tidigare gjorde "Fe" kommer nästa spel att heta "Lost in random", och blandar problemlösning med strider. Spelet ska släppas till Playstation 4.

Annons

– Det är ett riktigt tätt, levande universum med massor av historia och figurer. Det är en fulländad värld som handlar om slumpmässighet, säger vd Klaus Lyngeled till .

Vad Josef Fares och hans Hazelight sysslar med är än så länge hemligt, men spelet kommer att bygga på samarbete. Studions senaste titel, fängelserymningsspelet "A way out", spelas på delad skärm och kräver två spelare. Det nya spelet kommer att innebära ett nytt sätt att se på utmaningarna med att hjälpas åt i ett spel.

Även engelska Glowmade arbetar på en ny titel i Originals-konceptet, som ska heta "Rustheart" och beskrivs som ett actionbetonat samarbetsrollspel.

Gustav Sjöholm/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons