Annons

Johnson vill inte betala brexitavgift

Boris Johnson, en av Theresa Mays potentiella efterträdare på premiärministerposten i Storbritannien, säger att han kommer att vägra betala landets brexitavgift om inte EU går med på bättre utträdesvillkor.
Storbritannien • Publicerad 9 juni 2019
Boris Johnson är en av favoriterna att efterträda Theresa May på premiärministerposten i Storbritannien. Arkivbild.
Boris Johnson är en av favoriterna att efterträda Theresa May på premiärministerposten i Storbritannien. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

– Våra vänner och samarbetspartners måste förstå att vi kommer att behålla pengarna tills vi har större klarhet om vägen framåt, säger han till .

Johnson hintar också om att han vill ändra de skrivningar om gränsen mellan Irland och Nordirland som finns med i det nuvarande brexitavtalet.

Annons

En annan av de främsta premiärministerkandidaterna, Jeremy Hunt, säger till Sky News att det enda sättet att undvika nationella val är att lämna EU med ett avtal. Han anser att det är oklokt av kandidater att lova att lämna EU den 31 oktober oavsett om det finns ett avtal eller inte, som Johnson har gjort, eftersom ett val skulle kunna bli katastrofalt för partiet.

Sajid Javid, som också vill bli landets nästa premiärminister, uppger att han skulle erbjuda att betala kostnaderna för att hitta en ny gränslösning mot Irland efter brexit. Det skulle enligt honom göra det möjligt få till nya förhandlingar med EU.

– Jag kommer att göra allt jag kan för att få till ett avtal, men om jag behöver välja mellan inget avtal och inget brexit, kommer jag att välja inget avtal, säger han till Sky News.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons