Annons

Johnson slipper förhör om påstådda lögner

Storbritannien • Publicerad 7 juni 2019
En domstol har beslutat att Boris Johnson inte ska förhöras med anledning av att han anklagats för att ha ljugit under brexitkampanjen 2016. Arkivbild.
En domstol har beslutat att Boris Johnson inte ska förhöras med anledning av att han anklagats för att ha ljugit under brexitkampanjen 2016. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Storbritanniens tidigare utrikesminister Boris Johnson har lyckats sätta stopp för en stämning där han anklagades för att medvetet ha ljugit under brexitkampanjen 2016. Johnson är en av de främsta kandidaterna att ta över premiärministerposten från Theresa May.

Johnsons advokater hävdade att stämningen var "politiskt motiverad och ansvarslös". De uppmanade en högre instans, high court, att förkasta ett domarbeslut från förra veckan om att Johnson skulle förhöras i rätten med anledning av anklagelserna.

– Vi ogiltigförklarar disktriktdomarens beslut att utfärda kallelserna, säger Michael Supperstone, en av två domare i high court som har hand om fallet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons