Annons

Johansen: "Mycket kärlek från publiken"

Han har bara haft fem dagar på sig med låten hittills. Men Jan Johansen fick ett bra genrep trots det korta varslet inför comebacken i Melodifestivalen.
Melodifestivalen • Publicerad 7 februari 2020
Linda Bengtzing deltar i Melodifestivalen för sjunde gången.
Linda Bengtzing deltar i Melodifestivalen för sjunde gången.Foto: Claudio Bresciani/TT
Jan Johansen fick ett bra genrep, trots minimalt med förberedelser.
Jan Johansen fick ett bra genrep, trots minimalt med förberedelser.Foto: Claudio Bresciani/TT
Dotter var nöjd efter genrepet, trots ett par missar i den spektakulära ljuseffekten som ingår i hennes framträdande.
Dotter var nöjd efter genrepet, trots ett par missar i den spektakulära ljuseffekten som ingår i hennes framträdande.Foto: Claudio Bresciani/TT
Anna Bergendahl är tillbaka i Melodifestivalen, med "Kingdom come".
Anna Bergendahl är tillbaka i Melodifestivalen, med "Kingdom come".Foto: Claudio Bresciani/TT
Paul Rey framför bidraget "Talking in my sleep".
Paul Rey framför bidraget "Talking in my sleep".Foto: Claudio Bresciani/TT

Det låg en del spänning i luften inför Jan Johansens uppträdande i Scandinavium, inför publik på fredagskvällen.

Johansen, veteran i sammanhanget, har bara haft sedan i söndags på sig som ersättare till diskade Thorsten Flinck. Han missade dessutom den första dagens repetitioner på grund av sedan tidigare inbokade spelningar.

Annons

Men i genrepet i Göteborg satt allt – inklusive texten – i "Miraklernas tid" som det skulle.

"Kärlek från publiken"

– Jag har fått vara i min bubbla och fått öva på den här texten och låten. Vi förenklade numret lite och höjde tonarten lite grann, säger Jan Johansen.

– Sedan hade jag ju jobb. Fredag och lördag har jag flyttat på. Men onsdag och torsdag var med storband, så jag hade inte hjärta att flytta på det. Men det har känts bra i alla fall.

TT: Är det texten som har varit det stora orosmomentet?

– Javisst. Att texten ska sitta även när man måste ta kamerorna och det kommer in publik. Det är mycket kärlek från publiken, men då blir man också rörd och kan tappa bollen. Så jag måste kunna det till 150 procent.

Även de andra artisterna fick bra genrep – trots att det haltade lite på sina håll. Linda Bengtzing snubblade på några ord i texten till i "Alla mina sorger" och hade dessutom problem med ett par trasiga hörlurar, medan Anna Bergendahl missade lite i dansen i sin "Kingdom come".

– Det var otroligt, det var så magnifikt framför den här publiken att jag till och med gjorde fel koreografi på ett ställe och tappade bort mig. Men jag hämtade hem det och hamnade på rätt position till slut, säger Bergendahl.

"Jättebra genrep"

Dessförinnan hade även Dotter missat lite i sin position, vilket ledde till att laserstrålarna som ska reflekteras från hennes scenkläder inte riktigt gav den rätta effekten i hennes låt "Bulletproof".

– Vi hade inte markerat var jag ska börja, så jag fick höfta lite. Men jag blev väl lite nervös och ställde mig två, kanske tre decimeter för långt bak av någon anledning, säger Dotter.

– Så om vi bara sätter den markeringen så kommer det att gå bra.

Annons

I genrepet inför den första tävlingen, i Linköping för en vecka sedan, hade bland andra Felix Sandman otur med tekniken. Men även från SVT:s perspektiv flöt det allra mesta på som det skulle i Göteborg, enligt tävlingsproducenten Karin Gunnarsson.

– Det var ett jättebra genrep. Sedan finns det alltid detaljer som man kan hålla på och älta hur mycket som helst. Men vi är ganska nära ett resultat, säger hon.

Jens Bornemann/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons