Annons

Johan Theorin om spökhistorier

Nyheter • Publicerad 1 augusti 2013
Foto: 

Tror du på spöken och gastar?

– Jag har aldrig upplevt något sådant och vill inte se något heller, men jag är väldigt intresserad. Jag satt alltid och lyssnade när min morfar berättade och jag har fortfarande ett barn inom mig som tror på de här historierna även om mitt vuxna jag inte gör det.

Annons

Kan du ge exempel på en spökhistoria som din morfar brukade berätta?

– I Kastlösa spökade det på slutet av 1800-talet. Det var en poltergeist som hemsökte kantorns hus och saker började röra på sig. Glas flög omkring och det kastades snöbollar på fönsterrutan utan att det var någon utanför. När det var som mest extremt kom kantorns trätofflor gående över golvet.

Jag har läst i en intervju med dig att du har försökt jaga rätt på spöken, hur då?

– Jag har arbetat som journalist och på somrarna när nyhetsflödet minskar så måste man vara kreativ. När jag jobbade på ett nytt ställe brukade jag forska efter mysterier på den orten. Jag skrev bland annat om spökerierna i Bohuslän och Marstrands fästning.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons