Annons

Johan Olsson fortsätter i landslaget

Skidor • Publicerad 10 juni 2019
Johan Olsson. Arkivbild.
Johan Olsson. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Den förre landslagsåkaren Johan Olsson fortsätter att jobba med skidlandslaget. 39-åringen, som förra året återvände till landslaget i en tränarroll på halvtid, kommer att arbeta med individanpassad teknikutveckling av åkarna tillsammans med Lars Ljung.

– Jag jobbade halvtid och det var svårt att identifiera min specifika roll när jag var ute med laget. Nu när jag har varit med i ett år vet jag mer vad arbetet handlar om och efter säsongen funderade jag på vad jag skulle kunna bidra med mer konkret utifrån den tidsmängd jag kan lägga ner. Det resulterade i att vi nu har vi kommit fram till mer specifika uppgifter, säger Olsson till svenska skidförbundets hemsida.

Annons

Där framgår det att Olsson kommer arbeta "utifrån ett visst antal dagar", med fokus på att utveckla åkarnas teknik genom analyser och genomgångar.

– Det handlar om att ändra tankesätt i rörelsemönster och att utnyttja individuella styrkor hos de enskilda åkarna. I min karriär var jag duktig på att analysera förbättringspotential vad gäller träning och teknik, men även organisatoriskt runt omkring mig själv, säger Olsson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons