Annons

Jill Biden ber om ursäkt efter latinokommentar

Ett uttalande från USA:s första dam Jill Biden har skapat storm på sociala medier – nu ber hon om ursäkt.
USA • Publicerad 13 juli 2022
USA:s första dam Jill Biden. Arkivbild.Foto: Susan Walsh/AP/TT

Under ett tal i San Antonio i Texas i måndags hyllade hon delstatens mångfald som "lika distinkt som bodegorna i Bronx, lika vacker som blommorna i Miami, och lika unik som frukosttacos här i San Antonio".

Hennes kommentar anspelade till den populära maträtten i området i södra Texas, där många spansktalande, så kallade latinos eller hispanics, bor.

Annons

Men snart kom reaktioner på Jill Bidens ordval. Dagen därpå anklagade en medieorganisation som företräder gruppen latinos Biden för att reducera gruppens mångfald till stereotyper.

"Vi är inte några tacos", påpekade organisationen syrligt.

"Att använda frukosttacos för att försöka demonstrera det unika hos latinos i San Antonio visar en brist på kulturell kunskap och känslighet för mångfalden av latinos i regionen".

Vita huset har bett om ursäkt för uttalandet.

"Första damen ber om ursäkt för att hennes ord förmedlade något helt annat än ren beundran och kärlek till latino-gemenskapen", skriver hennes presstalesperson Michael LaRosa på Twitter.

Resan till Texas var avsedd att tilltala de spansktalande väljarna inför mellanårsvalet till kongressen i höst, en grupp som traditionellt sett har varit viktig för Demokraterna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons