Annons

Jepson vann i Köpenhamn

I lördags vann Carl Johan Jepson miljonloppet Drottning Silvias pokal med Activated.
På söndagen styrde han Handsome Brad till seger i danska storloppet Copenhagen Cup.
Trav • Publicerad 12 maj 2019

Taktiken var given bakom Handsome Brad. Full fart från start för att behålla ledningen.

– Det lyckades, faktiskt lite enklare än jag hade trott. Och när vi fick ledningen förstod jag att det skulle till en jäkla bra häst för att ta sig förbi Handsome Brad. Cyber Lane kom lite närmare på upploppet men det var aldrig någon fara, sade Jepson i Charlottenlunds vinnarcirkel.

Annons

Handsome Brad tränas av Ulf Stenströmer som har fått fram ännu en stjärna efter Noras Bean.

– Man känner en otrolig glädje förstås. Hästen har utvecklats för varje år och jag tror att han kan bli ytterligare lite bättre, sade Axevallatränaren.

Efter segern, med 375 000 kronor i förstapris, fick Ulf Stenströmer en fråga om han ville vara med i Elitloppet av Solvallas sportchef Anders Malmrot.

– Handsome Brad var tvåa i Olympiatravet och vann nu Copenhagen Cup. Men Stenströmer ville vänta några dagar innan han gav besked, kommenterade Malmrot i TV12.

Cyber Lane kunde inte utmana om spets utan fick trava utvändigt om ledaren och senare vinnaren. Men Johan Untersteiner var väldigt nöjd med sin häst.

– Det var en femstjärnig prestation av Cyber Lane. Vi får se om det räcker till en inbjudan till Elitloppet, Untersteiner.

V75-spelet i Danmark omsatte 20 miljoner kronor. En nedgång med 3,5 miljoner kronor jämfört med i fjol. Utdelningen för sju rätt blev 19 249 kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons