Annons

Janogy redo för startelvan?

Hon är Sveriges succéinhoppare.
Men kanske har Madelen Janogy nu gjort sig förtjänt av en plats i startelvan.
Fotboll • Publicerad 12 juni 2019
Madelen Janogy skjuter 2–0 för Sverige i VM-premiären mot Chile.
Madelen Janogy skjuter 2–0 för Sverige i VM-premiären mot Chile.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Först avgjorde hon VM-genrepet mot Sydkorea efter ett inhopp. Sedan var hon inblandad i båda målen när Sverige slog Chile med 2–0 i VM-premiären. Madelen Janogy lär i alla fall ha närmat sig en plats i startelvan inför söndagens match mot Thailand.

Når hon ända fram?

Annons

– Hon har visat att hon är en spelare som har avgörande kvaliteter. Hon visade det mot Sydkorea och hon har visat det i landskamper tidigare också. Hon har gjort den typen av inhopp som hon gjorde nu, säger Peter Gerhardsson.

"In och kör"

Den svenska förbundskaptenen nämner såklart inte ett knyst om vilka som ska starta nästa match. Men han imponeras av Janogys inhopp, och sättet på vilket hon först låg bakom Kosovare Asllanis ledningsmål och sedan krutade in 2–0 efter en egen dribblingsräd.

– Hon frågade mig före matchen vad hon skulle göra, och jag sade: In och kör bara, slappna av och se möjligheterna. Det är en spelare som man inte ska ge så mycket struktur. Man ska inte coacha sönder en sådan spelare, säger Peter Gerhardsson.

– Hon har de här naturliga färdigheterna att söka upp rätt ytor och hon vågar utmana och dribbla. Det är naturligtvis jättebra att ha sådana spelare.

Gjort allt hon kan

Medspelarna är lika imponerande. Hanna Glas vill inte säga vem som borde starta nästa match, men tycker samtidigt att Janogy har gjort allt som man kan be om.

– Ja, det tycker jag absolut. Både med inhoppet nu och det senast, att göra två mål på de två senaste matcherna … det går inte att göra mer, säger Hanna Glas.

– Hon kan bara prestera sitt bästa och hon har fortsatt att visa det under hela våren. Sedan är det upp till Peter.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons