Annons

Janne Josefsson ny krönikör i Dagens Nyheter

Media • Publicerad 4 juni 2019
Janne Josefsson blir ny medarbetare i Dagens Nyheter. Arkivbild.
Janne Josefsson blir ny medarbetare i Dagens Nyheter. Arkivbild.Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

SVT-profilen Janne Josefsson blir ny medarbetare och krönikör i Dagens Nyheter. I mitten av augusti inleder han sitt nya arbete, uppger tidningen.

Janne Josefsson blev både "förvånad och glad" över erbjudandet från DN där han tror att han kommer att bli "motvallskärring nummer två efter Hanne Kjöller".

Annons

– Jag är ju inte direkt någon skrivande journalist. Jo, jag skrev krönikor på GT:s kultursida en gång i tiden, men det ledde till att den dåvarande kulturchefen fick sparken, trots att de censurerade bort tre meningar. Så vi får se hur länge det varar, säger han till DN.

Under större delen av sitt yrkesliv har han varit granskande tv-reporter i program som "Striptease" och "Uppdrag granskning". Under våren har han gått tillbaka i sina egna fotspår i serien "Josefsson" och bland annat träffat människor som drabbats hårt av hans reportage. Nu har han slutat på SVT men kommer att fortsätta frilansa även där.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons