Annons

Jan Johansen gästar Melodifestivalen

Tv • Publicerad 1 februari 2020
Programledaren Linnea Henriksson sjunger tillsammans med Jan Johansen i en av Melodifestivalens mellanakter.
Programledaren Linnea Henriksson sjunger tillsammans med Jan Johansen i en av Melodifestivalens mellanakter.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Jan Johansen uppträder tillsammans med programledarna Linnea Henriksson, Lina Hedlund och David Sundin i Melodifestivalen.
Jan Johansen uppträder tillsammans med programledarna Linnea Henriksson, Lina Hedlund och David Sundin i Melodifestivalen.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Jan Johansen, Lili och Susie och Sean Banan gör comeback i Melodifestivalen – men bara i mellanakten.

Veteranerna kommer att uppträda tillsammans med programledarna under lördagskvällen i ett specialnummer.

Annons

– Vi har fyra fantastiska deltagare som älskar det här programmet och tillsammans med dem har vi utforskat olika minnen och känslor, saker de personligen är kopplade till, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson.

Melodifestivalen korar Sveriges 60:e representant i Eurovision Song Contest i år, och har även inrättat Melodifestivalen Hall of Fame för att minnas speciella ögonblick från åren som gått.

Sveriges bidrag har på olika sätt valts ut sedan 1958. Första gången blev det Alice Babs med låten "Lilla stjärna", som valdes ut internt på Sveriges Radio.

Sedan 1959 har en vinnare korats i Melodifestivalen, med undantag från tre år när Sverige av olika anledningar inte valde att delta i Eurovision Song Contest.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons