Annons

Jagades av polis – kraschade rakt in i hus

En polisjakt slutade med att flyktbilen kraschade rakt in i ett bostadshus i skånska Hjärup tidigt på torsdagsmorgonen.
Brott • Publicerad 10 november 2022
Räddningstjänsten på plats i Hjärup efter att en bil kört in i ett hus tidigt på torsdagsmorgonen.
Räddningstjänsten på plats i Hjärup efter att en bil kört in i ett hus tidigt på torsdagsmorgonen.Foto: Johan Nilsson/TT

Händelsen började med att polisen fick in ett samtal om en pågående dieselstöld ur en tank på en byggarbetsplats, skriver polisen på sin hemsida. En polisbil upptäckte de misstänkta tjuvarna och började jaga skåpbilen. Flyktbilens förare tappade sedan kontrollen över fordonet och kraschade rakt in i ett bostadshus.

– En god bit av huset är borta och de som bor där är ute men överraskade, säger Patric Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten, till Sydsvenskan.

Annons

De två männen som färdades i bilen fick föras med ambulans till sjukhus. Ingen i huset ska ha skadats, men räddningstjänsten stabiliserar nu upp byggnaden för att det inte ska rasa.

– Jag låg och sov precis ovanför, med sängen ut mot väggen. Jag gick ner och såg att köksväggen hade rasat ihop, och hörde gap och skrik. Det var vatten på hela golvet och hål i huset, det var kaos, berättar Malena Karlsson, boende i huset, för Dagens Nyheter, och beskriver ljudet från kraschen som "ofattbart".

Föraren, som är i 40-årsåldern, misstänks för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik. Båda männen misstänks för stöld av diesel.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons