Annons

”Jag faller pladask”

Anna Carlsson har liksom kommit från ingenstans. Fast det stämmer ju inte heller, hon är från Timmernabben. Och hon har tidigare spelat på festivalen i konstellationen Queens of Grace. Men hon har på egen hand haft en rad ­spelningar i närheten på relativt kort tid och snabbt byggt upp ett rykte kring sig själv. Jag har inte sett henne solo tidigare men har höga förväntningar.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2013

Så står hon där på gatan som en av festivalens första artister och river av den ena fina låten efter den andra. Och jag faller ­pladask. Förstås.

Hon är en sådan naturbegåvning. Med en avslappnad men härlig utstrålning kör hon oss genom en spelning som bara blir bättre ju längre den pågår. Att hon tvingas sitta ner mitt i konserten när utrustningen pajar känns bara charmigt. Och att påstå att hon är en av de mest talangfulla singer/songwriter och vistjejer vi fått fram känns helt riskfritt.

Annons

Det är en härlig blandning på materialet med bland annat några intressanta covers som hon gör rent lysande. En del Cornelis blir det. Med pondus, känsla och självförtroende.

Riktigt vackert.

Och en läcker start på Blues & Roots 2013.

Anna Carlsson

Scen: Scen 2

Dennis Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons