Annons

Ivo kritiserar missade besök hos dödssjuk

Arbete • Publicerad 7 februari 2020
Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritiserar omsorgsnämnden i Örnsköldsviks kommun. Arkivbild.
Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritiserar omsorgsnämnden i Örnsköldsviks kommun. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

I september i fjol skulle hemtjänsten göra två nattliga besök hos en kvinna som var dödssjuk i cancer. Men personalen gick till fel adress båda gångerna och kvinnan blev utan besök. Dagen därpå avled hon och nu riktar Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritik mot omsorgsnämnden i Örnsköldsviks kommun, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.

Ivo konstaterar att nämnden allvarligt brustit i tillsynen och i vården i livets slutskede. Inte heller har nämnden levt upp till kraven vad gäller ledning och planering.

Kommunen anmälde sig själv till Ivo enligt Lex Sarah och uppger i sitt yttrande att verksamheten brustit då nattpersonalen inte kontaktade närstående eller distriktssköterska när de inte kunde ta sig in fastigheten. Kommunen medger också brister i kommunikationen och dokumentationen men säger sig ha vidtagit förbättringsåtgärder.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons