Annons

Italien tar emot 363 migranter från fartyg

Italien • Publicerad 2 februari 2020
Migranter har tagits emot på italienskt territorium på Sicilien, sedan de plockats upp av en spansk hjälporganisations fartyg på Medelhavet. Arkivbild.
Migranter har tagits emot på italienskt territorium på Sicilien, sedan de plockats upp av en spansk hjälporganisations fartyg på Medelhavet. Arkivbild.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Ett spanskt fartyg med 363 migranter ombord har ankrat i en italiensk hamn på Sicilien efter att ha färdats flera dagar på Medelhavet. Fartyget fick tillåtelse sent på lördagen att gå in i hamn med de migranter ombord som man plockat upp i fem separata insatser.

Den spanska hjälporganisationen tvingades vänta i fem dagar på tillstånd från ett EU-land innan dess skepp kunde segla till hamnstaden Pozzallo.

Annons

98 av dem ombord var barn, och migranterna kom från bland annat Sydsudan, Gambia, Egypten, Senegal, Burkina Faso och Centralafrikanska republiken.

Hittills i år har Italien tagit emot 870 migranter sjövägen, jämfört med 155 motsvarande period 2019.

Italiens regering har lättat på bestämmelser för migranter att komma till italienskt territorium, jämfört med landets förra regering med högerpolitikern Matteo Salvini som inrikesminister. Salvini hotas av rättegång sedan han förhindrade ett fartyg med 150 migranter ombord att angöra italiensk hamn.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons