Annons

Insatspolis allvarligt skadad under övning

Olyckor • Publicerad 12 augusti 2020
Polisen skadades i samband med en övning där han skulle fira ner sig från en helikopter. Arkivbild.
Polisen skadades i samband med en övning där han skulle fira ner sig från en helikopter. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En polis i Nationella insatsstyrkan (NI) skadade sig allvarligt under en övning när han föll från hög höjd, rapporterar Polistidningen.

Olyckan inträffade i juni i år, när flera poliser ur NI tränade på att fira ner sig från en helikopter för att göra ingripanden på marken. Av någon anledning tappade en av poliserna greppet om repet och föll.

Annons

– Han faller från en höjd på omkring 7-9 meter, landar på axeln och slår i huvudet. Vi hade sjukvårdare på plats som började omhändertagandet och han transporteras sedan till sjukhus, säger NI-chefen Hampus Nygårds till Polistidningen.

Mannen har sedan dess fått komma hem från sjukhuset och genomgår rehabilitering. Trots en utredning som godkänts av Arbetsmiljöverket har NI inte lyckats hitta orsaken till olyckan. Den skadade polisen själv minns inte händelsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons