Annons

Inringare såg personer tända eld – mopedbrand spred sig

Under natten till fredagen ska två mopeder ha brunnit i Söderåkra. Med kort mellanrum.
Söderåkra • Publicerad 7 juni 2019

En person som slog larm ska ha sett flera personer tända eld på en moped och sedan sticka från platsen, mellan Spårvägen och Anemonvägen, uppger Trygghets- och larmcentralen i Kalmar (TLC).

Larmet kom klockan 03.49. Mopedbranden ska ha spridit sig så att det brann i gräset när räddningstjänsten kom fram. Personalen kunde dock släcka snabbt. Mopeden ska ha stått under ett träd, enligt polisen.

Annons

Men bara en dryg halvtimme senare, klockan 04.25, kom ett nytt larm om brand utomhus i Söderåkra. Den här gången vid Söderåkra skola i andra änden av samhället.

Enligt de första uppgifterna brann det i en gångtunnel. Och även där visade det sig att en moped brann, enligt TLC.

Den släcktes av räddningstjänsten som sedan lät polisen ta över fallet. Polisen gör anmälningar om skadegörelse genom brand i båda fallen.

– Det är två anlagda bränder på moped. Man försöker att skaffa sig en uppfattning om ifall det går att identifiera de här mopederna och hitta ägare till dem. Det är oklart om de är tillgripna under natten, säger Anette Norrsén, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons