Annons

Inlåst och slagen på grund av sin sexualitet

Brott • Publicerad 1 oktober 2020
En far och son döms för att ha misshandlat en 17-årig pojke. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

En 17-årig pojke spärrades in i en källare i Hallstahammar och blev slagen av sin pappa och bror. Orsaken var att de inte accepterade att 17-åringen är homosexuell, rapporterar lokala medier.

Övergreppet inträffade i familjens bostad. Pojken blev först slagen och hotad i köket. Han fördes sedan till källaren och bands fast vid en stolpe i flera timmar och slagen ytterligare.

Annons

17-åringen lyckades till slut ta sig loss och slå larm.

Pappan och brodern har nu fällts för misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot. Båda förnekar brott, men enligt tingsrätten gick på åklagarens linje.

När strafflängden skulle bestämmas har rätten bland annat beaktat att en viktig orsak till det som pojken utsatts för har varit hans homosexualitet.

Fadern döms till ett år och sex månaders fängelse. Brodern döms till ett år och tre månaders fängelse. De ska även betala skadestånd till pojken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons