Annons

Inlägg om Lööf gjorde Andersson mest viral

Politik • Publicerad 10 september 2022
Statsminister Magdalena Andersson (till vänster) med Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Arkivbild.
Statsminister Magdalena Andersson (till vänster) med Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sverigedemokraterna är det parti som har flest reaktioner, kommentarer och delningar på Facebook, visar en genomgång som SVT gjort av vilket parti och vilka partiledare som engagerat mest i sociala medier de senast 30 dagarna. Jimmie Åkesson är också den mest engagerande partiledaren på Facebook.

På Instagram hamnar han dock på en andraplats. Mest engagerande där är den socialdemokratiska statsministern Magdalena Andersson.

Annons

Minst interaktioner, på både Facebook och Instagram, har Miljöpartiets språkrör Per Bolund.

Det mest virala inlägget på Facebook under valrörelsen står Sverigedemokraterna för.

Inlägget visar en opinionsundersökning gjord av sajten Nyheter Idag och Sentio där SD hamnar i topp. Inlägget fick nästan 40 000 likes.

På Instagram är det Magdalena Andersson som är avsändare till det mest virala inlägget. Det gjordes den 25 augusti och Andersson sänder där sina tankar till C-ledaren Annie Lööf efter att det framkommit att hon kan ha varit ett tilltänkt offer för mannen som mördade en kvinna i Almedalen under politikerveckan i somras.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons