Annons

Inkörningsproblem orsak till utebliven tidning

Distributionen av utdelning av tidningar i Oskarshamns kommun har nyligen gjorts om med nya indelade distrikt. Det har i sin tur inneburit vissa inkörningsproblem med utebliven tidning som följd för vissa prenumeranter.
Oskarshamn • Publicerad 13 juni 2019
Tidningsbuden i Oskarshamns kommun har fått nya distrikt tilldelade sig. Det har inneburit en del inkörningsproblem och därmed utebliven tidning från och till för vissa prenumeranter.
Tidningsbuden i Oskarshamns kommun har fått nya distrikt tilldelade sig. Det har inneburit en del inkörningsproblem och därmed utebliven tidning från och till för vissa prenumeranter.Foto: Robin Haldert/TT

Det är Point Logistik Gota Media AB som sedan den 1 januari 2018 ansvarar för distributionen av morgontidningen, post, paket, tidskrifter med mera till hushållen i Oskarshamns kommun, som ingår i Region Småland med huvudkontor i Kalmar.

I slutet på maj gjordes hela Oskarshamns kommun om med nya indelade distrikt. Totalt finns det drygt 20 distrikt med ett ansvarigt tidningsbud, eller distributör, för varje distrikt.

Annons

– Det är en stor förändring som gjorts och där många har fått ändra sina distrikt och därmed fått lära sig nya områden. Dessutom har inte alla tidningar hängt med och hamnat på fel område på grund av fel i systemet. Vi beklagar att det blivit så här. Tyvärr har det varit lite inkörningsproblem, men nu verkar det som att det har blivit bättre, säger Ingrid Jacobsson, ansvarig för distributionen i Oskarshamns kommun.

Hon hoppas att tidningsprenumeranterna har överseende och att den struliga inkörningsperioden snart ska få ett slut.

Per EdwardssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons