Annons

Inget farligt i väskor på Malmö C

Det fanns inget sprängmedel eller vapen i de två väskor som bombtekniker sprängde sönder på Malmö centralstation.
Mannen som sköts av polis är nu identifierad, men motivet till hans hotfulla beteende är ännu oklart.
Brott • Publicerad 11 juni 2019
Polis utanför Malmö C under måndagen.
Polis utanför Malmö C under måndagen.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen är anhållen misstänkt för grovt olaga hot och polisen säger sig vara säker på att han har agerat ensam. Han är nu identifierad som en 44-årig man och medborgare i Italien.

– Han har bott i Malmö en tid. Han har arbetat för ett företag och vi har pratat med arbetsgivaren, säger Andy Roberts, chef i lokalpolisområde norr, på en pressträff.

Annons

Mannen sköts i båda benen på Malmö C sedan han uppträtt hotfullt och påstått att han haft sprängmedel och vapen i två väskor.

Stationen fick utrymmas och ett stort område runt omkring spärrades av i väntan på att väskorna skulle skjutas sönder av bombtekniker.

– Det fanns ingenting som var farligt över huvud taget i väskorna. Bara hans personliga tillhörigheter, säger Andy Roberts.

Mannen vårdas fortfarande på sjukhus, men han har inte velat samarbeta med polisen.

– Hans motiv är inte klarlagt, säger Andy Roberts.

Mannen är inte känd av svensk polis sedan tidigare, men det är i nuläget oklart om han är känd av andra europeiska polismyndigheter.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons