Annons

Ingen nazismutställning till Stockholm

Kultur • Publicerad 13 februari 2020
Stockholms stadsmuseum kommer inte att visa den omtalade nazismutställningen från Norrköpings stadsmuseum. Arkivbild.
Stockholms stadsmuseum kommer inte att visa den omtalade nazismutställningen från Norrköpings stadsmuseum. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Den omskrivna utställningen på Norrköpings stadsmuseum om nazism och medlöperi kommer inte att visas på Stockholms stadsmuseum. Det säger museichefen Fredrik Linder till SVT efter det att det socialdemokratiska oppositionsrådet Karin Wanngård uppmanat museet att undersöka om utställningen kunde flyttas till Stockholm.

– Det ligger inte i våra planer att visa den utställningen just nu i alla fall, säger Fredrik Linder till SVT.

Utställningen på Norrköpings stadsmuseum visades ihop med artikeln: ”SD-politiker utreds för inlägg på nazistsajt”, vilket fick Sverigedemokraterna att anmäla museet för förtal. Polisen valde att inte utreda anmälan, men museet tog alltså ändå ned bilden, vilket väckt kritik.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons