Annons

Ingen Hegerberg i Norges VM-trupp

Fotboll • Publicerad 2 maj 2019
Ada Hegerberg med Ballon d'Or, priset till världens bästa fotbollsspelare. Arkivbild.
Ada Hegerberg med Ballon d'Or, priset till världens bästa fotbollsspelare. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Storstjärnan Ada Hegerberg saknades som väntat när Norges svenska förbundskapten Martin Sjögren presenterade truppen till fotbolls-VM i Frankrike.

Lyonanfallaren har konsekvent tackat nej till landslagsspel sedan EM 2017, där Norge gjorde fiasko och slogs ut i gruppspelet.

Annons

Bland de 23 VM-spelarna finns tre som till vardags syns i damallsvenskan: Frida Leonhardsen Maanum, Linköping, Lisa-Marie Karlseng Utland, Rosengård, och Vilde Bøe Risa, Göteborg.

– Det finns ingen joker i truppen. Det är spelare som vi känner väl, säger Martin Sjögren.

Lillestrøm-klubben LSK Kvinner dominerar med åtta spelare i truppen, bland dem anfallaren Guro Reiten som hyllades av Sjögren.

– Hon har varit totalt dominant i högstaligan en tid. Vi väntar på att hon ska få sitt internationella genombrott. Det tror vi kommer i sommarens mästerskap, säger Sjögren.

VM startar den 7 juni. Norge möter Nigeria, Frankrike och Sydkorea i gruppspelet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons