Annons

Man sköts till döds nära hemmet

Brott • Publicerad 5 februari 2020
Polisens kriminaltekniker undersöker platsen för skottlossningen i Landskrona.
Polisens kriminaltekniker undersöker platsen för skottlossningen i Landskrona.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 34-årige man som sköts ihjäl i Landskrona hittades av räddningspersonal i en bil i närheten av sitt hem. Flera skott hade avlossats och mannen hade träffats av mer än ett.

– Vår uppfattning i nuläget är att det var minst två gärningsmän inblandade, säger Jonas Berg, biträdande lokalpolisområdeschef i Landskrona.

Annons

Ingen har gripits efter dådet på tisdagskvällen. Dörrknackning pågår i bostadsområdet, som ligger i östra Landskrona, och uniformerad personal finns där för att skapa trygghet och för att komma i kontakt med personer med användbar information.

Polisens tekniker har hittat en mängd tomhylsor. Det fanns skottskador både på bilen som mannen hittades i och på fordon intill.

– Det är fyra år sedan någon blev skjuten till döds i Landskrona, men det finns ett flertal kriminella närverk som från och till har konflikter med varandra. Huruvida detta har med kriminella nätverk och någon sådan konflikt att göra är för tidigt att säga, säger Jonas Berg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons