Annons

Inga planer på covidrestriktioner i vinter

Coronaviruset • Publicerad 7 december 2022
Socialminister Jakob Forssmed (KD) säger att regeringen inte planerar för nya covidrestriktioner eller masstestningar. Arkivbild.
Socialminister Jakob Forssmed (KD) säger att regeringen inte planerar för nya covidrestriktioner eller masstestningar. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sveriges regering har inga planer på att införa några nya covidrestriktioner trots att smittspridningen i samhället ökar, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Vi har en beredskap för om läget förvärras på ett sätt som vi inte ser nu, men vi har ju bedömt att det inte är en samhällsfarlig sjukdom längre. Pandemin är kvar men vi befinner oss i en annan fas, säger socialminister Jakob Forssmed (KD) till radion.

Annons

Det är heller inte aktuellt i nuläget att återinföra storskalig testning säger Forssmed utan än så länge räcker det att följa smittspridningen genom exempelvis prov på avloppsvatten.

– Det kan behövas i något läge att skala upp till storskalig testning. Men det är också väldigt kostsamt och resurskrävande och nu är bedömningen att man kan följa det detta på annat sätt, säger Jakob Forssmed.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons