Annons

Indiana stämmer Tiktok

Den amerikanska delstaten Indianas chefsåklagare Todd Rokita stämmer den kinesiska sociala medie-appen Tiktok.
Ekonomi • Publicerad 8 december 2022
Tiktok får kritik i Indiana.
Tiktok får kritik i Indiana.Foto: Michael Dwyer/AP/TT

Rokita uppger i domstolshandlingar att även om det hävdas att appen är säker för personer som är 13 år eller över, så innehåller plattformen oanständigt och olämpligt material.

I separata handlingar hävdar chefsåklagaren att appen sparar känsliga användaruppgifter men att man lurar användarna genom att påstå att den informationen är säker.

Annons

"Åtminstone är företaget skyldiga konsumenterna sanningen om ålderslämpligheten för dess innehåll och osäkerheten i data som det samlar in om användare", säger Rokita i ett pressmeddelande.

Tiktok ägs av kinesiska Bytedance, vars huvudkontor 2020 flyttade till Singapore. Bolaget har hamnat i skottgluggen för framför allt Republikaner i USA, som uppger att kinesiska staten kan få tillgång till bland annat Tiktokanvändarnas sökhistorik.

Rokita är Republikan. Indiana väljer sina chefsåklagare i samband med presidentvalet var fjärde år.

Tiktok säger i ett uttalande att man tar säkerhet på högsta allvar och att man håller på att förhandla med USA för att bemöta alla önskemål med koppling till landets nationella säkerhet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons