Annons

Imam i fortsatt förvar hos Migrationsverket

Säkerhet • Publicerad 11 maj 2019
Ett av Migrationsverkets förvar. Arkivbild.
Ett av Migrationsverkets förvar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Migrationsverket har beslutat att hålla imamen Abu Raad i Gävle i fortsatt förvar. Han är en av fyra tongivande muslimska män som på kort tid har låsts in.

– Det har fattats ett nytt beslut, den 8 maj. Det ska omprövas inom två veckor, säger Fredrik Söderberg Bruce på Migrationsverkets presstjänst till TT.

Annons

Något motiv till varför Abu Raad och de tre övriga har satts i förvar har inte angivits men terrorforskaren Magnus Ranstorp sade till TT tidigare i veckan att det sannolikt handlar om att Säpo flyttar fram positionerna mot militant islamism i Sverige.

Abu Raad uppges förespråka den antidemokratiska saudiska riktning inom islam som kallas wahhabism. Den 25 april fattade Migrationsverket beslut om att ta honom i förvar tillsammans med en av hans vuxna söner. Även en imam från Västerås och en man som har en ledande position bland muslimer i Västerbotten har tagits i förvar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons