Iacoponi visade vägen till trepoängaren

Fotboll • Publicerad 13 januari 2020
Parmas Simone Iacoponi. Arkivbild.
Parmas Simone Iacoponi. Arkivbild.Foto: Elisabetta Baracchi

Efter två raka ligamatcher utan seger lossnade det för Parma i hemmamötet med Lecce.

2–0-matchen på Stadio Ennio Tardini innebar en efterlängtad trepoängare i Serie A-fotbollen, och den ordnades mycket tack vare Simone Iacoponi.

Den 32-årige mittbacken lämnades omarkerad i straffområdet och hade inget större bekymmer med att nicka in Hernanis hörna till 1–0 i 57:e minuten. Kvarten senare ökade inhopparen Andreas Cornelius på ledningen, dansken hann vara på planen i två minuter innan han slog till, när han skickade in en retur bakom målvakten Gabriel.

Med segern är Parma, med Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo i startelvan, sjua i tabellen, en poäng bakom Robin Olsens Cagliari.