Annons

Hunter Biden utreds för misstänkt skattebrott

USA • Publicerad 10 december 2020
USA:s tillträdande president Joe Biden, till höger, omfamnas av sin son Hunter Biden.
USA:s tillträdande president Joe Biden, till höger, omfamnas av sin son Hunter Biden.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Hunter Biden, son till USA:s blivande president Joe Biden, är under utredning för misstänkta skattebrott. Utredningen rör bland annat affärsförehavanden i Kina, rapporterar amerikanska medier.

"Jag tar frågan på mycket stort allvar men jag är övertygad om att en professionell och objektiv granskning av dessa frågor kommer att visa att jag hanterat mina affärer på ett lagligt och lämpligt sätt," säger den yngre Biden i ett uttalande.

Annons

Hunter Biden har länge varit föremål för attacker från Republikanerna i allmänhet och president Donald Trump i synnerhet. Bland annat var hans affärsförehavanden i Ukraina i fokus under presidentvalskampanjen och riksrättsprocessen mot Trump.

Den federala utredningen omfattar inte valvinnaren Joe Biden. I ett uttalande säger demokraten att han är mycket stolt över sin son som kämpat mot svåra utmaningar "inklusive elaka personangrepp de senaste månaderna" men som nu "står starkare".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons