Annons

Hundratusentals följde flytande prideparad

Nederländerna • Publicerad 6 augusti 2022
En armada av båtar utgör Amsterdams 25:e flytande prideparad.
En armada av båtar utgör Amsterdams 25:e flytande prideparad.Foto: Peter Dejong/AP/TT
Hundratusental människor beräknas ha samlats på broar och längs kanaler för att följa Amsterdams färgsprakande flytande prideparad.
Hundratusental människor beräknas ha samlats på broar och längs kanaler för att följa Amsterdams färgsprakande flytande prideparad.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Hundratusentals åskådare kantade Amsterdams kanaler när den flytande prideparaden genomfördes för 25:e gången.

En flotta av 80 utsmyckade båtar kryssade genom kanalsystemet, fyllda av sjungande och dansande deltagare som viftade med regnbågsflaggor och ballonger.

Annons

Åskådarna stod packade i flera led för att få en skymt av paraden som kunde genomföras efter två års coviduppehåll. Paraden är kulmen på ett nio dagar långt evenemang.

Bakom de deltagande båtarna står olika rättighetsgrupper, barer, klädmärken och även landets försvarsmakt. Men en båt stoppades av polisen. Den manifesterade stöd för lantbrukare som protesterar mot regeringens förslag på minskade kväveutsläpp. Endast 80 båtar tillåts delta och protestbåten hade inte sökt tillstånd i tid.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons