Annons

Hundratusentals evakueras inför indisk cyklon

Indien • Publicerad 11 juni 2019
I maj drog cyklonen Fani in över den indiska delstaten Odisha. Nu förbereder sig Gujarat, på västkusten, för cyklonen Vayu. Arkivbild.
I maj drog cyklonen Fani in över den indiska delstaten Odisha. Nu förbereder sig Gujarat, på västkusten, för cyklonen Vayu. Arkivbild.Foto: AP/TT

Delstaten Gujarat i Indien förbereder sig på att evakuera hundratusentals människor inför cyklonen Vayu, som förväntas dra in över land på torsdagsmorgonen lokal tid.

– Vi har identifierat 291 000 människor som bor i låglänta områden i tio kustdistrikt och som kommer att ha evakuerats före onsdag eftermiddag, säger delstatssekreteraren J N Singh och tillägger att myndigheterna har förberett 67 större nödboenden.

Annons

Cyklonen Vayu förväntas nå vindstyrkor på upp till 135 kilometer i timmen och föra med sig kraftiga skyfall.

Senast i början av maj miste 77 personer i delstaten Odisha, östra Indien, sina liv när cyklonen Fani drabbade regionen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons