Annons

Hundratals falsklarm i Malmö – man anhållen

En 37-årig man i Malmö misstänks ligga bakom hundratals falsklarm till polisen, rapporterar lokala medier. Larmen har orsakat stora polispådrag under hösten.
Brott • Publicerad 6 november 2020
Ett misstänkt föremål omhändertas av polis i Rosengård i Malmö. Arkivbild från oktober 2020.
Ett misstänkt föremål omhändertas av polis i Rosengård i Malmö. Arkivbild från oktober 2020.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det har varit allt från att personer har bombbälten på sig till människor som går runt med knivar och uppgifter om att någon är på väg att hoppa från ett höghus. Det är verkligen hela spektrat, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling till Sydsvenskan.

Vid ett tiotal tillfällen har bombliknande föremål dessutom placerats ut i stadsdelen Rosengård.

Annons

– Vi har väldigt goda skäl att tro att han ligger bakom åtminstone 200 sådana här samtal under oktober månad fram till nu, säger kammaråklagare Hans Harding till Skånska Dagbladet.

Åklagaren säger till tidningen att mannen kommer att begäras häktad som misstänkt för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. När han anhölls var han dock inledningsvis enbart misstänkt för ett fall av grovt olaga hot.

Alla samtal till SOS Alarm spelas in och enligt åklagaren låter det som att det är samma inringare bakom falsklarmen, som spelats in från början av oktober och framåt. Samtalen ska nu analyseras närmare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons