Annons

Hundbett stoppade flykt efter hastig biljakt

En biljakt i mycket hög fart avslutades med att en man flydde till skogs utanför Strängnäs.
Då släppte polisen lös en hund som med hjälp av tänderna fick stopp på den flyende.
Brott • Publicerad 3 april 2021
En biljakt avslutades med ett hundbett på påskafton. Arkivbild.
En biljakt avslutades med ett hundbett på påskafton. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Vi hade hund snabbt på plats och det var egentligen ren tur. Hundpatruller jobbar inte så ofta på dagtid. Nu hade vi lite tur, annars hade vi kanske inte fått tag på honom, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Händelsen inträffade vid lunchtid på påskafton, strax utanför Strängnäs.

Annons

En polispatrull var på väg mot ett brådskande ärende – med blåljus och sirener påslagna – då en framförvarande bilist på E20 plötsligt ökade farten till ungefär 200 kilometer i timmen.

Patrullen tog upp jakten och en annan patrull fick ta över det första ärendet.

– En bit innan Strängnäs stannar bilisten vid vägkanten, kastar sig ut ur bilen och springer till skogs. Strax därefter kommer en polishund som stoppar honom genom att bita honom, säger Thomas Agnevik.

Den flyende uppges inte ha fått allvarliga skador av hundbetten men han fördes av polisen till sjukhus för provtagning och vård av båda armarna.

Mannen, som är i 25-årsåldern, saknade körkort och hade narkotika i bilen. Brottsrubriceringen är grov olovlig körning, drograttfylleri och narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons