Annons

Hund bet kvinna i tio minuter – ägaren döms

Brott • Publicerad 8 april 2022
Hundägaren hade inte kontroll över sin hund som bet och sargade en kvinna i tio minuter. Arkivbild.
Hundägaren hade inte kontroll över sin hund som bet och sargade en kvinna i tio minuter. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En kvinna som var på skogspromenad i Växjötrakten attackerades av en stor hund som hade slitit sig från sin ägare. Hunden bet och slet i kvinnan under tio minuter och hon fick svåra skador. Nu har hundägaren dömts för att "inte ha kontroll över hunden", skriver Smålandsposten.

Vid hundattacken hamnade kvinnan snabbt på marken. Hon försökte skydda sitt ansikte och hals och har berättat för polisen att hon "trodde att hon skulle dö".

Annons

Ägaren, en kvinna i 55-årsåldern, var enligt den bitna kvinnan mycket passiv. När hon till slut kom fram till hunden försökte ägaren utan framgång locka bort den med hundgodis. Till slut lyckades hon kasta en jacka över hunden och trä på kopplet.

Hundägaren döms för vållande till kroppsskada till dagsböter. Hon ska också betala skadestånd till offret.

Hunden har avlivats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons