Annons

Huawei skjuter fram sitt mål

Ekonomi • Publicerad 11 juni 2019
Kinesiska Huawei skjuter fram målet om att passera konkurrenten Samsung och bli världens största mobiltelefontillverkare. Arkivbild.
Kinesiska Huawei skjuter fram målet om att passera konkurrenten Samsung och bli världens största mobiltelefontillverkare. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Kinesiska Huawei skjuter fram målet om att passera konkurrenten Samsung och bli världens största mobiltelefontillverkare. I samband med teknikmässan i Shanghai medger en av bolagets chefsstrateger i ett tal att Huawei behöver mer tid för att uppnå målet.

Huawei utvecklar inte vilka skäl som ligger bakom men teknikjätten är för närvarande djupt ifrågasatt och bland annat svartlistad i USA efter misstankar om att bolagets utrustning kan användas för spionage av Kina. Huawei uppger att man säljer 500 000–600 000 mobiltelefoner dagligen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons