Annons

Hotmisstänkta i Malmö släppta

Brott • Publicerad 6 september 2019
Det var inte skarpa vapen som hittades vid polisinsatsen i stadsdelen Lindängen i Malmö på torsdagskvällen. Arkivbild.
Det var inte skarpa vapen som hittades vid polisinsatsen i stadsdelen Lindängen i Malmö på torsdagskvällen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sex personer är fortsatt misstänkta för grovt hot mot tjänsteman efter polisingripandet i stadsdelen Lindängen i Malmö då en polis avlossade ett skott.

Men de sex männen, i åldern 25-35 år, har släppts efter förhör och är inte misstänkta för vapenbrott, eftersom de vapenliknande föremål de hade på platsen inte var skarpa.

Annons

– Det var inte riktiga skjutvapen, säger Malmöpolisens presstalesperson Jimmy Modin.

Han är inte insatt i detaljerna, men säger att det till exempel kan ha varit luftvapen eller leksaksvapen.

Poliser ryckte ut strax efter klockan 20 på torsdagskvällen efter att flera personer slagit larm om att flera personer setts med vapenliknande föremål.

– Våra patruller kommer dit och ser de här personerna med de här vapenliknande föremålen. När de ingriper så uppstår en situation där en av poliserna avlossar sitt tjänstevapen, säger Jimmy Modin.

Ingen person blev skadad, men skottlossningen kommer rutinmässigt att utredas av den särskilda åklagarkammaren för sådana här händelser.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons