Annons

Hotfull man gripen på Malmen

En man i 30-årsåldern greps på lördagskvällen, misstänkt för att ha uppträtt hotfullt, först mot förbipasserande och sedan mot polisen.
KALMAR • Publicerad 8 juni 2019 • Uppdaterad 9 juni 2019

Klockan var strax efter 22 när polisen blev kontaktade om mannen. Han ska då ha rört sig i trakterna kring Smålandsgatan och Nygatan på Malmen och varit hotfull mot andra personer.

– Det handlar om verbala hot, någon mer information har jag inte i nuläget, sa Peter Kjällkvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till Barometern under lördagskvällen.

Annons

När polisen omhändertog mannen var han till en början förhållandevis samarbetsvillig, men efter att ha satt sig i polisbilen blev han hotfull igen, den här gången mot en av poliserna, som han ska ha hotat till livet.

Mannen är nu skäligen misstänkt för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Polisen misstänker även att han kan ha varit narkotikapåverkad vid tillfället.

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons