Annons

Hoppfullt för hotell när restriktioner slopas

Ekonomi • Publicerad 8 februari 2022
De lyfta restriktionerna kommer i grevens tid, anser Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Januari var en ännu en tuff månad – men nu ljusnar framtidsutsikterna för svenska hotell inför borttagandet av pandemirestriktionerna på onsdag, enligt en ny analys.

Sammanlagt drog landets hotell in 710 miljoner kronor i logiintäkter under januari 2022. Motsvarande siffra för 2020 var 1 352 miljoner kronor, visar data från marknadsundersökningsföretaget Benchmarking Alliance som Stockholms Handelskammare analyserat.

Annons

Årets januarisiffror är däremot en förbättring i jämförelse med 2021 då intäkterna landade på 389 miljoner kronor.

"Jag tycker ändå att man bör se det som att glaset är halvtomt, trots att riktningen är positiv. Trots allt har hotellen gått en ökenvandring under ett år, ligger fortfarande på i princip halverade intäkter och det är inte långsiktigt hållbart. Därför kommer morgondagens lyfta restriktioner i grevens tid", säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons