Annons

Högtryck på bostadsmarknaden

Ekonomi • Publicerad 6 februari 2020
Högre tryck på lägenhetsvisningar. Arkivbild.
Högre tryck på lägenhetsvisningar. Arkivbild.Foto: Yvonne Åsell/SvD/TT

Det är åter högtryck på bostadsmarknaden, med högre efterfrågan i januari jämfört med december. Det visar Fastighetsbyråns återkommande mäklarbarometer, där 445 av de egna mäklarna runt om i landet fått berätta om läget.

Jämfört med inledningen av fjolåret är trycket betydligt bättre och Fastighetsbyrån har förmedlat tio procent fler affärer jämfört med januari i fjol.

Annons

"Vi ser samma trend i hela Sverige och förmodligen kommer det även att avspeglas i prisstatistiken om ett par månader", skriver Fastighetsbyråns vd Johan Engström i en kommentar.

Det är därmed säljarnas marknad i större utsträckning än senaste åren, enligt Fastighetsbyrån. Allra starkast verkar bostadsmarknaden vara i Malmöregionen, enligt mätningen.

Även efterfrågan på nyproducerade bostäder ökar som en följd av lägre utbud och marknadsanpassade priser, enligt mäklarna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons