Annons

Högt uppsatt pakistansk talibanledare dödad

Pakistan • Publicerad 8 februari 2020
Pakistanska soldater efter en räd mot misstänkta terrorister i den nordvästliga staden Peshawar i fjol. Arkivbild.
Pakistanska soldater efter en räd mot misstänkta terrorister i den nordvästliga staden Peshawar i fjol. Arkivbild.Foto: Muhammad Sajjad

Den pakistanska talibanrörelsen TTP bekräftar att Sheikh Khalid Haqqani, en av rörelsens viktigaste ledare, har dödats av säkerhetsstyrkor i grannlandet Afghanistan.

"Haqqani omfamnade martyrskap medan han stred mot USA:s slavar", skriver rörelsen i ett uttalande enligt organisationen Site som övervakar extremism på nätet.

Annons

Haqqani satt i TTP:s rådgivande råd och har varit ställföreträdande chef för rörelsen.

Han dödades den 31 januari och även hans nära medarbetare Qari Saifullah Peshawari mötte samma öde i striden. Enligt en högt uppsatt TTP-ledare var de på "uppdrag" i Afghanistan när de dödades.

Vad uppdraget kan ha rört sig om är oklart, liksom mer exakt var de dödats. Afghanska säkerhetsstyrkor avböjer att kommentera uppgifterna.

Talibanerna rör sig på sina håll i stor utsträckning fritt över gränsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons