Annons

Höglund och Johansson till Visa visor

Med Sanna Carlstedt som inledande artist för Visa visor på Söderport Café i Kalmar fortsätter nu Tommy Granlund med sina viskvällar. Andra paret ut är veteranerna Johan Johansson och Kjell Höglund.
Nyheter • Publicerad 18 mars 2008
Visrockarna Kjell Höglund och Johan Johansson är Tommy Granlunds andra bokning till visklubben Visa visor på Söderport Café i Kalmar. På bilden syns även Snövit och de sju dvärgarna.
Visrockarna Kjell Höglund och Johan Johansson är Tommy Granlunds andra bokning till visklubben Visa visor på Söderport Café i Kalmar. På bilden syns även Snövit och de sju dvärgarna.Foto: 

– De här är ju giganter inom den här genren. Från början hade jag tänkt att Johan Johansson skulle få komma själv en annan gång, men eftersom Kjell Höglund inte ville spela två set på en kväll och Johan Johansson ändå är med honom jämt och kompar så blev det så här. Nu kommer Johan Johansson att köra ett set själv och Kjell Höglund ett med Johan Johansson som ackompanjatör, säger Tommy Granlund.

För Johan Johanssons del är det första besöket i Kalmar som soloartist. Han har tidigare spelat med band som KSMB, Strindbergs och Diamond Dogs och med artister som Lars Winnerbäck och Stefan Sundström.

Annons

Kjell Höglund har tidigare varit tre gånger i Kalmar, men det är snart 30 år sedan senast.

– Han var här 1976, 1977 och 1979 och jag tycker att han är en sådan där riktig favorit, säger Tommy Granlund.

Han har under några år funderat på att starta en visklubb i Kalmar, men det är inte förrän nu som han har gjort slag i saken.

– Tidigare tänkte jag väl mer att göra det som en liten gala med kanske tre–fyra artister, men det är svårt att hitta en bra lokal som tar 300–400 personer i publiken. Då är det bättre att köra artisterna en och en och ta en mindre lokal som Söderport. Anledningen till att jag nu bestämde mig för att köra är att jag under det senaste halvåret har sett Sanna Carlstedt fyra gånger och tycker att hon är så fantastiskt bra. Jag visste inte hur många som kände till henne här nere, men uppenbarligen har hon en publik här också, säger Tommy Granlund.

När han bestämde sig för att köra Visa visor satte han sig ned och skrev en lista med artister som han skulle vilja boka.

– Det blev direkt ett 50-tal artister som kör visa, rock eller progg och de här bokningarna som jag har gjort nu hör till favoriterna, säger han.

Karolina Ekstrand
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons