Annons

"Höga skrik och blod överallt"

Ashok Samal höll på att runda av dagen i sin lilla butik nära järnvägsspåret i byn Bahanaga när han hörde en öronbedövande smäll. Han sprang till spåret och när han kom fram såg han en hög av kraschade tågvagnar staplade på varandra.
Indien • Publicerad 3 juni 2023
Mer än 200 personer omkom och omkring 900 skadades i tågolyckan som inträffade i i delstaten Odisha i östra Indien på fredagen.Foto: Press Trust of India/AP/TT

– Det hördes höga skrik och var blod överallt. Flera personer som var fastklämda i vagnarna försökte ropa på hjälp. Jag såg fler kroppar under de upp- och nedvända vagnarna, sade Ashok Samal till tidningen Hindustan Times.

Enligt räddningstjänsten i delstaten Odisha i östra Indien där flera tåg kolliderade vid sjutiden på fredagskvällen har mer än 200 personer dödats i olyckan och minst 900 personer är skadade.

Annons

Gobinda Modal som befann sig på ett av tågen, men klarade sig, berättar för en indisk tv-kanal om kollissionen.

– Det smällde till helt plötsligt och den vagn jag satt i spårade ur i väldigt hög fart. Den sladdade i väg ganska långt, berättade Modal.

I det kaos som uppstod inne i vagnen såg Gobinda Modal att ett fönster med järngaller vid hans säte hade gått sönder.

– Någon tryckte till det och vi lyckades ta oss ut.

Flera passagerare som satt i samma vagn som Modal räddades av lokalbefolkning som var de första som kom till olycksplatsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons