Annons

Historisk prishöjning av liftkort

Ekonomi • Publicerad 11 juni 2019
Det blir dyrare att åka skidor i Sälen i vinter. Arkivbild.
Det blir dyrare att åka skidor i Sälen i vinter. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Skidturister som planerar att besöka Sälen kommande vinter kan räkna med en rejäl prishöjning gällande liftkort. När den kombinerade flygplatsen för Sälen och norska Trysil öppnar i vinter passar skidanläggningskoncernen Skistar på att höja priserna, skriver Omni med hänvisning till nyhetsbyrån Direkt.

Priset på ett veckokort i Sälen höjs med tolv procent till 2 230 kronor, vilket är den högsta höjningen enligt Direkt sedan nyhetsbyrån började sammanställa prisförändringar i samband med säsongen 2006/07.

I Trysil kostar samtidigt liftkortet för en vecka 3 000 kronor vilket gör att man ligger på nästan samma priser som i Alperna. Detta som en effekt av att den norska kronan stigit med sex procent jämfört med den svenska motsvarigheten i år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons