Annons

Henrik Lundqvist: Stolt som brorsa

Ishockey • Publicerad 3 maj 2019
Henrik Lundqvist och målvaktstränaren Stefan Ladhe under träning med Tre kronor i Globen inför Carlson Hockey Games.
Henrik Lundqvist och målvaktstränaren Stefan Ladhe under träning med Tre kronor i Globen inför Carlson Hockey Games.Foto: Janerik Henriksson/TT

Tre Kronor-målvakten Henrik Lundqvist befinner sig i Tjeckien där han förbereder sig inför match i Carlson Hockey Games som i sin tur är uppladdning inför VM.

Men det hindrar honom så klart inte från att hålla koll på vad brorsan Joel Lundqvist gör hemma i Sverige där han tillsammans med Frölunda vann SM-guld under torsdagen.

Annons

– Det var kul att följa. De pikade rätt tid på året och blev bara bättre och bättre. Man blir stolt som brorsa, säger "Henke" Lundqvist till SVT och forsätter att hylla sin tvillingbror:

– Han kör. Han krigar verkligen. Det har alltid funnits där för hans del, han kämpar och sliter. Inte alltid det snyggaste och mest spektakulära, men det betalar av sig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons