Annons

Hemtjänst måste ro ut till liten ö

Vård • Publicerad 11 juni 2021
Hemtjänst vid ett företag i Strängnäs måste ro ut till en liten ö och gå genom en skog till en stuga. Arkivbild.
Hemtjänst vid ett företag i Strängnäs måste ro ut till en liten ö och gå genom en skog till en stuga. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Hemtjänstpersonal i Strängnäs har behövt ro ut till en liten ö i Mälaren och sedan dra en släpkärra genom en skog för att nå en person som ska få hjälp. Det fackliga skyddsombudet har stoppat arbetet, rapporterar tidningen Arbetarskydd.

Personen bor i en stuga på ön på sommarhalvåret. Där finns varken el eller badrum. Stigen som leder dit beskrivs som ojämn och när det regnar fylls den med vatten.

Annons

Kommunals skyddsombud kräver att personalens arbete endast ska ske i personens ordinarie hem. Arbetsmiljöverket ska bedöma om skyddsstoppet är befogat.

– Om det blir upphävt måste jag utbilda min personal så de inte får problem, säger det privata vårdbolagets chef till facktidningen Kommunalarbetaren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons