Annons

Ødegaard svarar Hegerberg: "Förstör"

Lagom till VM-starten, där den norska stjärnan Ada Hegerberg inte är med, förklarar hon mer utförligt varför hon bojkottar landslaget sedan 2017.
Fotboll • Publicerad 5 juni 2019
Ada Hegerberg under EM 2017. Sedan dess bojkottar hon landslagsspel.
Ada Hegerberg under EM 2017. Sedan dess bojkottar hon landslagsspel.Foto: Berit Roald/NTB scanpix/TT

Till fotbollsmagasinet Josimar säger Hegerberg att hon kände att hon inte kunde vara sig själv i landslaget och hon kritiserar Norges fotbollsförbund för att inte behandla de kvinnliga landslagen seriöst.

– Det var tufft på många samlingar. Jag blev psykiskt knäckt och hade deprimerande tankar. Jag hade mardrömmar efter landslagssamlingarna, säger hon till Josimar, enligt VG, och berättar att hon började sova bra igen efter att ha beslutat sig för att nobba landslagsspel.

"Tajmingen är förskräcklig"

Annons

Hegerberg, som fått priset Ballon d'Or som världens bästa spelare, säger att landslagsträningarna och arbetet före och efter matcherna var dåligt och att det var många småsaker som skapade missnöjet och känslan av att inte bli lika bra behandlad som spelarna i herrlandslaget.

Herrlandslagets stjärna Martin Ødegaard uppskattar inte tidpunkten för Hegerbergs utspel – dagarna före VM.

”Du kanske kan hitta något bättre att gör än att förstöra landslagets förberedelser inför VM. De har kvalificerat sig till VM med sitt landslag (något av det absolut största man som fotbollsspelare kan få uppleva) och har redan fått tillräckligt med negativ uppmärksamhet. De förtjänar bättre. Att du nu väljer att göra en sådan intervju är totalt oförståeligt. Tajmingen är förskräcklig. Valet att inte spela för Norge är ditt men respektera Norge och vårt landslag. Det räcker nu", skriver Ødegaard på Instagram enligt TV4:s Fotbollskanalen.

Förbundsbas beklagar

Tidningen Josimars medarbetare Lars Johnsen skriver på Twitter att intervjun med Hegerberg inte är gjord nyligen och att texten i sin helhet är en hyllning till pionjärerna och om kampen som norska damfotbollsspelare tagit.

Generalsekreteraren i Norska fotbollsförbundet, Pål Björketvedt, skriver i ett uttalande till VG att förbundet tycker att det är tråkigt att Hegerberg inte är med i landslaget och han är ledsen över att hon hade dåliga upplevelser från landslaget.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons