Annons

Här råder mest kaos på flygplatser

Resor • Publicerad 11 juli 2023
Förseningar och inställda flyg var vanligt på Europas stora flygplatser under juni månad. Arkivbild.
Förseningar och inställda flyg var vanligt på Europas stora flygplatser under juni månad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Strejk och personalbrist i kombination med ett högt antal resenärer har skapat kaos vid flera av Europas flygplatser i sommar, rapporterar Bloomberg News, som refererar till analysföretaget AirHelps mätning.

Bolaget har kartlagt störningar i flygtrafiken i form av inställda resor och förseningar längre än 15 minuter vid de flygplatser i Europa som hade minst 5 000 flygresor under juni månad.

Annons

Värst är läget på Gatwick i London, där 54 procent av flygresorna försenades eller ställdes in under månaden, medan Helsingfors i Finland ligger bäst till, med en motsvarande siffra på 18 procent.

Flygplatsen Heathrow, där 40 procent av flygplanen inte gick enligt schemat, har i sin tur försökt begränsa antalet passagerare genom att be flyglinjer dra ned på biljettförsäljningen.

Stockholm Arlanda hamnar däremot på en bättre plats i rankningen. Här drabbades 30 procent av flygresorna av förseningar eller inställda flyg, medan motsvarande siffra i Kastrup, Köpenhamn hamnade på drygt 50 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons