Annons

Här är nattens händelser – lokalt och omvärlden

En personbil körde av E22 i Kalmar och voltade.
Natten i Kronoberg har passerat utan några större nyhetshändelser.
Publicerad 19 juni 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Vid 01-tiden inträffade en singelolycka på E22, strax utanför Kalmar. I höjd med en rastplats ska en personbil ha voltat och hamnat på ena sidan på rastplatsen. En person fick föras till sjukhus.

Annons

Sverige

En mindre sprängladdning har detonerat vid ett lägenhetshus i Gottsunda i Uppsala. Flera personer larmade om den höga smällen strax efter klockan halv tre och boende i området har under natten evakuerats, enligt polisen.

Ingen person har påträffats skadad. Däremot har fönster och en entrédörr fått skador, uppger räddningstjänsten till Upsala Nya Tidning.

– Vi håller på och skapar oss en bild av vad som har hänt och är på plats med en ganska stor resurs, sade Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, till TT vid 04-tiden.

Detonationen är den andra på kort tid i Uppsala. Sent på onsdagskvällen inträffade en explosion i en lägenhet i stadsdelen Luthagen. (TT)

En man i 20-årsåldern har knivskurits i närheten av Tyresö skola, söder om Stockholm. Larmet kom strax före klockan 01. Tre maskerade gärningspersoner sågs springa från området, enligt polisen.

Den skadade mannen var vaken och talbar när han fördes med ambulans till sjukhus, men i övrigt är det oklart hur allvarliga hans skador är. Flera polispatruller har under natten sökt efter gärningspersonerna och två misstänkta har gripits. (TT)

Världen

En polis har avlidit efter att ha blivit beskjuten i samband med en trafikkontroll i Auckland, Nya Zeeland, rapporterar New Zealand Herald.

Ytterligare två personer skadades vid händelsen och vårdas på sjukhus – en polis som skottskadades och som uppges ha allvarliga skador, samt en person som blev påkörd av den misstänkte skytten och som uppges ha lindriga skador.

Annons

Den misstänkte skytten flydde i sin bil efter händelsen och söks med ett stort polispådrag. Skolor i närområdet har tagit elever och personal inomhus och låst sina portar och allmänheten i Massey uppmanas att hålla sig inomhus.

Två män greps några timmar efter skjutningen då polisen stormade ett hus i en grannförort. (TT)

Australien är utsatt för en cyberattack, uppger landets premiärminister Scott Morrison vid en presskonferens.

Det rör sig enligt Morrison om en storskalig attack mot alla statliga institutioner, industrier, politiska organisationer, utbildnings- och vårdsystem, liksom kritisk infrastruktur. Hittills har attacken inte lett till någon omfattande skada, eller att personlig information skulle ha hamnat på drift.

Premiärministern säger att det inte är någon ny företeelse, men att omfattningen har ökat.

Vilket land som kan ligga bakom attacken vill premiärministern inte kommentera.

– Men jag kan bekräfta att det inte är något stort antal statsbaserade aktörer som kan utföra den här typen av aktiviteter, säger han enligt ABC News. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons